Merhabalar, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunuyum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü de tamamladım ve halen Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalında Master seviyesinde Proje Yönetimiyle ilgili akademik çalışmalara devam ediyorum. İstanbul’da Türkiye Finans Katılım Bankası ve Aktif Yatırım Bankasında Proje Yöneticiliği ve Proje Yönetim Ofisi Yöneticiliği görevleri sonrası Ankara’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda Proje Yönetim Ofisinde Proje Yönetim Sorumlusu olarak çalıştım. Halen bazı Kamu Kurumlarına ve şirketlere Proje Portföy Yönetişimi Danışmanı olarak destek veriyorum. Sinemayı ve gezmeyi çok severim tabi zamanım oldukça yapabildiğimi de söylemem gerek. Okumayı seven biri olarak kitap dışında gazete ve dergileri incelemek ve okumak özel ilgi alanım. Aslında işlerim, mesleğim, hobilerim ve hayallerim çerçevesinde her şeye merakla yaklaşır araştırır, öğrenir ve herkesle paylaşmaya çalışırım. 10 yıldır kendi web sitem içindeki blog çalışmalarım ve sosyal medya gayretim bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
PMI Türkiye ile nasıl ve ne zaman tanıştınız?
2011 yılında Proje Yönetimine ilgi duyduğum dönemde PMI Türkiye ile PMI Üyesi olan iş arkadaşlarım aracılığıyla aylık profesyonel gelişim aktivitesine katılarak tanıştım. 2012 yılında beri PMI Türkiye üyesiyim ve 2013 yılından beri PMP sertifikasına sahibim.
Global bir organizasyon ve proje yönetimi konusunda bir marka olan PMI, proje yönetimi profesyoneli olarak size neyi çağrıştırıyor?
Öncelikle severek yaptığınız bu meslek hakkında yaşanan, konuşulan ve geliştirilen her şeye tanık olmak ve buna dünya çapında katkı sağlamak harika bir duygu. Bu nedenle PMI, hem kişisel ve sosyal olarak kendimi geliştirdiğim aktivite ve faaliyet serileriyle, hem de mesleki çalışmalarla hem mesleğimizin bilgi birikiminden yararlanma ve bilgi birikimini geliştirme imkânı vermesiyle benim için bulunmaktan, çalışmaktan ve katkı sunmaktan mutluluk duyduğum bir organizasyon.
Gönüllü çalışma denildiğinde aklınıza neler geliyor? Daha önce PMI Türkiye dışında farklı bir organizasyonda, gönüllü çalışma deneyiminiz oldu mu?
Gönüllülük benim için paylaşmaktır. Yeri geliyor bilgimizi, yeri geliyor zamanımızı, yeri geliyor başarımızı paylaşıyoruz. Hem fedakârlık yapıyoruz hem de başkalarının bilgisinden istifade ediyoruz. Gönüllülük bence, sizi siz yapacak bir süreci hesapsız yaşamanız anlamına geliyor. PMI Türkiye’den önce gönüllülük deneyimim olmadı ama sonrasında başka organizasyonlarda gönüllülük çalışmalarım arttı. Bu da yaptığımız işin bize ne kadar olumlu yansıdığını gösteriyor diye düşünüyorum.
PMI Türkiye’de gönüllü olarak çalışmaya nasıl ve ne zaman başladınız? Kazanımlarınız neler oldu?
Katıldığım ilk profesyonel gelişim aktivitesinde gördüğüm çalışmalar beni etkiledi ve ben de ekipte yer alarak o ailenin parçası olmak istedim. 2012 yılında gönüllülük sürecim başladı. Zirve projelerinde ve Sosyal Medya ekibinde görevler aldıktan sonra 2014 yılında Ankara PMDay ve 2015 yılında Ankara Zirve Proje Yöneticiliği görevlerini üstlendim. Kendi iş hayatımın dışında farklı konularda proje yönetmek ve farklı konularda uzmanlarla tanışıp beraber çalışmak, beni hem profesyonel hem de sosyal açıdan geliştirdi. Ayrıca öğrendiklerimi ve bildiklerimi anlatma ve tartışma ortamı bulduğumda, başkalarına katkı sunmak beni her zaman motive ediyor.
PMI Türkiye’de şu an hangi görevi sürdürüyorsunuz? Faaliyetleriniz neler biraz açıklayabilir misiniz?
2016 yılından itibaren PMI Turkey Chapter Ankara Şube Direktörlüğü görevini üstleniyorum ve 2015 yılı sonunda Branch olan Ankara Branch’in ilk Direktörü olmanın gururunu yaşıyorum. Görevimi PMI Türkiye Chapter Merkez Yönetiminin yansıması olarak organize olmuş, Ankara Branch Direktörlüklerini koordine etmek ve Ankara Branch sorumluluk alanında, gerekli kamu-özel sektör-üniversite-stk iş birliklerini sağlamak, tanıtım ve destek faaliyetlerini yürütmek ve temsil çalışmalarını üstlenmek olarak özetleyebiliriz. Bir nevi PMBOK içinde anlatılan Entegrasyon Yönetimi Bilgi Alanının görevini Ankara Şubemizde üstlenen kişiyim J
PMI Türkiye bünyesine gönüllü olarak yeni katılmayı düşünen gönüllü adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir?
Her şeyden önce PMI Türkiye başka yerde elde edilemeyecek birçok deneyim için büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli değerlendirmek hem mesleki profesyonel gelişimi hem de sosyal gelişimle gelen network bağlantılarını sağlamak anlamına geliyor. Bu nedenle gönüllü olarak ilgi alanlarına göre görevler üstlenmelerini ve imkânları olduğu sürece daha fazla sorumluluk üstlenerek çeşitli pozisyonlarda PMI’ın dünya çapında imkânları dâhil tüm imkânlarını hem kendileri hem PMI hem de ülkemiz için kullanmalarını öneririm. Birey gelişirse toplum, toplum gelişirse ülkemiz gelişir. Proje Yöneticilerimiz PMI Türkiye ile gelişirse ülkemizdeki projeler ve proje yönetimi kültürü gelişecektir, projelerin başarılı olduğu ve proje yönetimi kültürünün yaygınlaştığı ülkemiz de, hedeflediğimiz seviyeye ulaşacaktır. Benim arzum herkesin kendini nihai hedef için koşullandırarak bir an önce, açılan bu yolda bizler yürürken, yolun genişlemesi ve her yere ulaşması için bize destek olmasıdır.
Bir Cevap Yazın